4 perfecte planten en hun voordelen voor op kot

Planten kunnen niet alleen je kot opfleuren, vaak hebben ze nog andere positieve eigenschappen. Lees je even mee?

1. Sanseveria

Zie jij graag bloemen en planten maar overleven ze niet lang bij jou? Haal dan een sanseveria in huis. Deze plant is niet gemakkelijk kapot te krijgen. Daarnaast is het de ideale plant om op kot te zetten want deze produceert meer zuurstof ’s nachts dan overdag. Je zet de plant best in het licht maar niet in de zon en geeft hem beter te weinig water dan te veel.

2. Aloë vera

Deze plant haalt schadelijke stoffen uit de lucht en zuivert dus de lucht. Daarnaast zou hij moeten helpen tegen slaaploosheid. Ook deze plant is makkelijk te verzorgen en heeft niet veel water nodig.

3. Lavendel

Lavendel ruikt niet alleen lekker maar heeft ook andere voordelen. De geur helpt bij de bestrijding van stress, zet deze dus maar op je bureau tijdens de examens. Daarnaast werkt de geur rustgevend en kalmerend en zorgt voor een betere nachtrust. Je geeft deze plant best een plekje in de zon, daar doet die het het beste.

4. Klimop

Je zou het niet denken maar ook klimop heeft vele voordelen. Deze zorgt namelijk voor een verbetering van de luchtzuiverheid waardoor ademhalingsproblemen verminderen. Een aanrader dus voor mensen met astma en allergieën. Klimop zet je best in de schaduw of in het licht maar vermijd zonlicht. Bovendien is 1 keer per week water geven voldoende.

Wil je graag op kot in Leuven? Bij Studiôme bieden we kwalitatieve, huiselijke studentenresidenties aan waar eenieder zich veilig, thuis en welkom voelt. Bekijk ons aanbod.

 

Compare listings

Vergelijken