Onze gouden tips voor van alles en nog wat

Met deze gouden huis- tuin- en keukentips overleef je je eerste jaren op kot!

Heb jij last van koffieringen op je bureau? Deze krijg je makkelijk weg met autolakreiniger, wrijf altijd in de richting van de nerf.

Heb je kaarsvet op stof gemorst? Leg de stof eerst 48 uur in de diepvries om het grootste deel kaarsvet eraf te krijgen. Leg dan een stuk keukenpapier op en onder de vlek en ga erover met een strijkijzer.

Kaarsvet op je kaarsenhouder? Leg deze in heet water en het komt er zo weer af, veeg daarna af met een stuk keukenrol

Last van stinkende schoenen op je kot? Leg theezakjes in je schoenen, deze zullen het vocht en de geur opnemen. Of doe een koffiefilter met waspoeder in je schoen, de filter zal het vocht absorberen en het waspoeder doet je schoenen weer fris ruiken.

Geurtjes in de koelkast tegengaan? Zet een potje met actieve koolstof of houtskool, gemalen koffie, een in twee gesneden citroen of droog theezakje in de koelkast.

Bier gemorst op je tapijt op kot? Geen paniek deze zijn best makkelijk te verwijderen. Eerst dep je de plek zo droog mogelijk met keukenpapier. Daarna doe je er een mengeling van water, azijn en fijnwasmiddel op. Belangrijk, wrijf niet over de vlek! Als laatste droog je het tapijt weer met een haardroger.

Wijn gemorst op je favoriete T-shirt? Dep snel droog met keukenpapier, doe daarna bruiswater over de vlek. Stop dan het kledingstuk zo snel mogelijk in de was met een voor- en hoofdwas. Laat tenslotte in de zon drogen om de laatste vlekken te laten verbleken.

Komt er niet meer zoveel water uit je douchekop? Probeer deze dan eens te ontkalken. Dit kan je heel gemakkelijk doen door een plastic zakje te vullen met water en azijn (of een bakje als de douchekop in een houder zit). Doe je douchekop in het water, knoop vast en laat 30 min weken. Spoel daarna de douchekop.

Wil je graag op kot in Leuven? Bij Studiôme bieden we kwalitatieve, huiselijke studentenresidenties aan waar eenieder zich veilig, thuis en welkom voelt. Bekijk ons aanbod in De Bond en Archiv 0.2.

Compare listings

Vergelijken