4 manieren waarop je je waterverbruik doet dalen

Wil je ook van op kot je steentje bijdragen aan het milieu op kot? Dan hebben wij een paar tips die maar een kleine moeite zijn maar een groot verschil maken.

Doe de kraan niet alleen toe tijdens het tandenpoetsen maar ook tijdens het handen wassen, inzepen, scheren, … alle beetjes helpen!

Als jongen kan je investeren in een elektrische scheermachine. Deze zijn helemaal niet zo duur en ook nog eens super handig. Hier hoef je vaak zelfs geen water voor te gebruiken. Voor de meisjes onder ons misschien een leuk idee voor kerst of een verjaardag?

Als je merkt dat je ergens een lek hebt contacteer dan zo snel mogelijk de verantwoordelijke. Zo kan het lek zo snel mogelijk gemaakt worden en loopt dit water niet zomaar weg.

We weten allemaal wel dat een douche nemen minder verbruikt dan een bad. Op kot heb je alleen een douche maar ook daar kan je nog water besparen. Sta minder lang onder de douche dit zal ook helpen om je waterverbruik te verminderen al gaat het maar over enkele minuten.

Wil je graag op kot in Leuven? Bij Studiôme bieden we kwalitatieve, huiselijke studentenresidenties aan waar eenieder zich veilig, thuis en welkom voelt. Bekijk ons aanbod in De Bond en Archiv 0.2.

Compare listings

Vergelijken