Ontspanning voor studenten in het groen in en rondom Leuven

Midden in het bruisende stadsleven zitten is super, maar soms wil je hier toch even aan ontsnappen. Daar hoef je in Leuven eigenlijk niet ver voor te gaan. Wij hebben een aantal groene plekjes in en rondom Leuven in kaart gebracht voor jullie, enjoy!

1. Kruidtuin Leuven

Midden in het centrum van Leuven kan je de Kruidtuin vinden. Met zijn 200 jaar is het de oudste botanische tuin van België. In deze prachtige tuin is er ook een serrecomplex van 450m² waar je kruiden, water- en kuipplanten kan vinden maar ook verschillende tropische en subtropische soorten. Zeker de moeite om eens te bezoeken. Deze tuin is wel niet altijd open dus je checkt best even de openingsuren online.

2. Provinciedomein Kessel-Lo

Op dit domein kan je je met vrienden gaan amuseren. Je vindt er onder andere tennis- en sportvelden, waterfietsen, een skatepark, een petanquebaan … . Bepaalde velden moet je huren maar veel dingen kan je gewoon vrij gebruiken. De perfecte plek om met je vrienden naartoe te trekken als het mooi weer is. Het domein bevindt zich op slechts 7 minuten fietsen van het station van Leuven

3. Vijvers Bellefroid

De vijvers van Bellefroid zijn op amper 10 minuten wandelen van de Vaartkom gelegen. Het domein is nog maar sinds 2019 in handen van de overheid en toegankelijk voor het publiek. Op het domein bevinden zich 2 grote vijvers en wandelpaden om te gaan wandelen. De perfecte plek om te gaan ontdekken en even te ontsnappen aan de drukte van de stad.

4. Arenbergkasteel

Het Arenbergkasteel is gebouwd in de 14de eeuw en wordt momenteel gebruikt door de faculteit Ingenieurswetenschappen van de KU Leuven. Het is het hart van een groene campus voor de groep Wetenschap & Technologie. Helaas is het domein enkel toegankelijk voor studenten aan de KUL. Dus studeer je aan de KUL, dan is het zeker de moeite om hier eens langs te gaan.

Wil je graag op kot in Leuven? Bij Studiôme bieden we kwalitatieve, huiselijke studentenresidenties aan waar eenieder zich veilig, thuis en welkom voelt. Bekijk ons aanbod in De Bond en Archiv 02.

Compare listings

Vergelijken